Es duplica la participació ciutadana en activitats de conservació de platges

Unes 500 persones han plantat 1.600 espècies dunars i han retirat 120 kg d'espècies invasores

5a edició platges met, Castelldefels, Baix Llobregat, Barcelona

Foto: AMB. Xavier Subias

Centenars de persones han participat en la cinquena edició de l’Acció Platges Met al litoral metropolità, celebrada el passat diumenge 23 d’octubre, una jornada de sensibilització ambiental que combina la divulgació científica i el coneixement amb activitats d’oci. La diada, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en col·laboració amb els vuit municipis metropolitans del litoral, inclou actuacions  relacionades amb la gestió integral de les platges i la conservació de la infraestructura verda metropolitana, activitats en les quals participen moltes famílies, aficionats al medi ambient i apassionats per la biodiversitat.

Com explica Anna López, monitora de les actuacions participatives, “s’han fet activitats simultànies a les platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, com Sant Adrià de Besòs, Montgat, Badalona, Castelldefels, Viladecans i Gavà“. Una de les actuacions que s’ha dut a terme a les platges de Castelldefels, Gavà i Sant Adrià de Besòs és una plantació popular, en la qual gairebé 500 persones han plantat 1.600 espècies dunars i han retirat 120 kg d’espècies invasores. La participació ciutadana, indica l’AMB, s’ha duplicat respecte a l’any passat.

En total, s’han fet vuit activitats diferents que implicaven un paper protagonista de la ciutadania en la conservació i el manteniment dels espais dunars. Aquest any, com a novetats, han destacat l’organització d’accions de responsabilitat social corporativa i l’estrena de dues noves ubicacions de les Jugatecambientals a les platges de Montgat i Castelldefels.

La diada s’emmarca en el 16è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans i, com destaca López, la seva celebració té un paper rellevant de conscienciació sobre la importància de recuperar els ecosistemes. “És important sensibilitzar en el tema de l’educació ambiental. Si tens una ciutadania que s’implica en les accions que es fan, serà molt més fàcil que la gent hi participi”, ha assenyalat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari