El PSC exigeix a Aragonès més informació per donar suport als seus pressupostos

Alícia Romero demana al Govern concretar les xifres i "accelerar" els contactes

    La portaveu parlamentaria del PSC, Alícia Romero

    Foto: @aliciarll

    El PSC ha refredat el seu suport als pressupostos per al 2023 del Govern que encapçala Pere Aragonès després que, en la reunió d’aquest dilluns entre representants socialistes i les conselleres Laura Vilagrà i Natàlia Mas, l’executiu català es limités a presentar els trets generals dels comptes. “No va haver-hi una concreció, no vam conèixer dades concretes i, per tant, no vam entrar en una negociació”, ha manifestat la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, en una roda de premsa.

    Romero ha qualificat la reunió de “cordial” i “amable”, però ha lamentat que els membres de l’executiu català s’hagin limitat a explicar el marc pressupostari, el qual ja van conèixer en una reunió prèvia amb l’exconseller d’Economia Jaume Giró, i ha advertit que els socialistes no donaran suport a uns comptes que no coneixen amb detall. “No ens van presentar el pressupost per al 2023. Nosaltres, fins que no coneguem la xifra, no podem posar-nos a valorar què és el que ens plantegen”, ha assenyalat Romero.

    La portaveu socialista ha considerat “imprescindible” aprovar els pressupostos “davant d’aquesta situació econòmica”, i ha reclamat al Govern d’Aragonès “accelerar” les pròximes trobades: “Ja anem a una pròrroga tècnica l’1 de gener, i ens agradaria tenir un pressupost com més aviat millor, per tant el Govern ha d’accelerar els contactes i els treballs pressupostaris”, ha manifestat.

    Segons els socialistes, l’executiu català pretén aprovar els comptes en el si del Govern a principis de desembre. El PSC, però, ha advertit que si no hi ha reunions prèvies no hi donarà suport, ja que un cop el Consell Executiu aprova els pressupostos, no es poden transferir partides entre departaments.

    (Visited 68 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari