Abacus cobrarà 75.000 euros per un nou documental per TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha contractat serveis de l’empresa que dirigeix Oriol Soler per valor de 657.000 euros, aquest 2022

Careta de sortida del documental d'Abacus 'Ultres d'uniforme' contractat per la CCMA després que s'emetés per TV3

Abacus segueix sumant encàrrecs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). L’empresa que dirigeix Oriol Soler va firmar un nou contracte el 28 de juliol amb la CCMA per la realització del documental “Els nostres negrers”. Abacus es compromet a realitzar l’encàrrec en sis mesos des de la firma del contracte, el 28 de juliol, i cobrarà 74.201,60 euros per enllestir-lo. En el que portem d’any, la CCMA ha pagat a Abacus la realització de dos documentals, la producció d’una sèrie de 13 capítols i els drets d’antena d’una pel·lícula. Per tot plegat, Abacus haurà ingressat de la CCMA aquest any 656.915,84 euros.

Abacus era el nom que els ciutadans associaven amb una cooperativa a la qual es recorria quan calia buscar material escolar. El juny de l’any passat, aquesta cooperativa es va fusionar amb l’imperi mediàtic Som, dirigit per Oriol Soler, que va passar a ser-ne nomenat director d’estratègia i negoci, primer, i director general, després. La facilitat de Soler, un dels cervells en l’ombra del procés independentista, per aconseguir subvencions i contractes amb administracions públiques, especialment la Generalitat, és extraordinària.

Els dos darrers contractes de la CCMA amb Abacus han estat signats per la nova presidenta de la corporació pública, Rosa Romà. L’anterior contracte va costar 301.767,67 euros i és per la realització de 13 capítols i sis resums de les diades castelleres del programa Obrint plaça, de TV3. L’altre documental d’Abacus que ha finançat la CCMA és Ultres d’uniforme. Ultres d’uniforme és un documental que TV3 va emetre, per sorpresa, el 27 de febrer. Es va veure a la televisió abans que la CCMA i Abacus firmessin el contracte per realitzar-lo, el 9 de març. En aquell moment el director de TV3 era encara Vicent Sanchis i el van fer el periodista Carlos Enrique Bayo, col·laborador habitual de Catalunya Ràdio, i el documentalista Raúl Cuevas.

Pels drets d’antena de la pel·lícula Escanyapobres la CCMA va pagar un quart de milió d’euros gràcies a un contracte signat el passat 9 de febrer. Per la seva producció, Abacus ha rebut més diners públics. L’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) li va concedir una subvenció de prop de 400.000 euros el desembre del 2020.

L’ajut més elevat que ha rebut Abacus aquest any, per part de la Generalitat són els 490.000 euros que li va donar Presidència, aquest estiu, en una convocatòria extraordinària de subvencions “per projectes que fomentin i consolidin l’espai català de comunicació”. La beneficiària d’aquest quasi mig milió d’euros és Abacus Media, que es presenta com una “nova plataforma per enfortir la premsa local a Catalunya” i que encara no s’ha posat en marxa.

Oriol Soler està sent investigat per la seva presumpta implicació en el finançament il·legal del procés independentista i la creació del moviment conegut com a Tsunami Democràtic. La justícia també investiga la seva relació amb l’activista digital Julian Assange, a qui va anar a visitar a Londres, quan estava refugiat a l’ambaixada d’Equador, per, segons investiga el jutge, aconseguir el seu suport a la causa independentista.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.