Quinze mesos de presó per a un guàrdia civil que va publicar una ‘fake news’ sobre menas

L'agent accepta la condemna per difondre notícies falses contra menors no acompanyats

Imatge del judici al guàrdia civil

Un agent de la Guàrdia Civil ha acceptat una condemna de 15 mesos de presó i pagar una multa de 1.620 euros per haver difós notícies falses a les xarxes socials contra els menors no acompanyats. El judici s’ha fet aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona, i és el primer a l’Estat espanyol sobre difusió de fake news.

El fiscal de Delictes d’Odi, Miguel Ángel Aguilar, que inicialment li demanava 2 anys de presó, pel delicte contra els drets fonamentals ha proposat de rebaixar-li la petició de la condemna, a canvi que faci un curset d’igualtat, que realitza el Departament de Justícia, i que no treballi en el sector educatiu durant 5 anys.

La secció 6a de l’Audiència de Barcelona ha dictat la condemna i ara ha de resoldre si li suspèn durant 2 anys. La Guàrdia Civil ha anunciat que obre un expedient disciplinari a l’agent davant aquesta condemna ja ferma.

Els fets es remunten a l’estiu del 2019, quan l’acusat va penjar un vídeo a Twitter i a Facebook i assegurava que un menor no acompanyat violava una dona a Canet de Mar, quan en realitat era un vídeo de la Xina, que es va fer viral. El processat acusava menors magrebins de Canet de Mar, on hi ha un centre d’acollida, i on va haver-hi diverses manifestacions contra aquests joves.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari