La Guàrdia Civil atribueix als CDR la fabricació de detonadors per accionar bombes a distància

13 persones han estat processats en aquest cas, al qual l’Institut Armat vincula 39 més

Operatiu de la Guàrdia Civil contra els CDR, en el marc de l'operació Judes

La Guàrdia Civil ha conclòs que diversos dispositius localitzats pel seu Grup Especial de Desactivació d’Explosius (GEDEX) a Sant Fost de Campsentelles, en el marc de l’operació Judes, eren detonadors capaços de fer esclatar bombes a distància, revela El Confidencial.

Segons aquesta informació, eren almenys dos detonadors elèctrics de fabricació casolana, fets a partir de pots o tubs de plàstics amb restes d’una substància, i dels quals sortien cables. A més, els experts de la Guàrdia Civil van agafar una mostra d’artefacte incendiari ja provada.

Durant els escorcolls practicats en aquest cas es van relacionar els 13 processats per la presumpta comissió del delicte d’integració en organització terrorista amb substàncies com la termita, l’amonal i la cloratita.

El jutge instructor de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón considera acreditats els indicis que pretenien usar els artefactes per atemptat contra interessos econòmics, institucions i forces de seguretat. A més, la Guàrdia Civil atribueix a 39 persones tasques de suport a aquests membres de CDR.

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari