Com ha volgut tornar a fer mal Joel Díaz a Amical de Mauthausen?

Citant al seu monòleg inicial del programa ‘Zona Franca’, a TV3, a Enric Marco, un home que va arribar a presidir Amical de Mauthausen i que va resultar que es va inventar que era supervivent d’un camp d’extermini nazi. Marco va fer creure tothom que havia estat el pres número 6.448 del camp de concentració de Flossenburg i va arribar a parlar, fins i tot, al Congrés dels Diputats com a president d’Amical de Mauthausen en un acte d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust. Va arribar a la presidència de l’associació el 2002 i va haver de dimitir el 2005 quan l’historiador Benito Bermejo va demostrar que s’havia inventat la seva història com a deportat.

Joel Díaz, al Zona Franca emès la matinada del 3 de novembre, va citar Enric Marco quan parlava de la iniciativa de l’ajuntament de Barcelona de contractar influencers perquè difonguin el català a les escoles. Va dir que li explotava el cap. “Portar a parlar a les escoles a gent que fa diners venent una vida falsa! Això és exactament el mateix que feia l’Enric Marco. Us enrecordeu de l’Enric Marco? Sou molt joves, home!”, va comentar. Efectivament, el públic no va reaccionar de cap manera davant la seva al·lusió a l’ex-president impostor d’Amical de Mauthausen.

Lògicament, la referència a Marco no hauria fet cap gràcia als actuals socis d’Amical de Mauthausen si algun d’ells hagués estat veient el programa. Al monòleg del passat 20 d’octubre, Díaz es va burlar dels catalans que van morir de gana al camp d’extermini de Mauthausen comparant-los amb els llibreters que passen gana i que havien anat a la Fira del Llibre de Frankfurt. El president d’Amical de Mauthausen, Juan Manuel Calvo, va demanar una rectificació pública a Díaz, però aquest s’hi ha negat. Ben al contrari, al programa següent va entrevistar un convidat, Adri Romeo, que va tractar els membres de l’associació que presideix Calvo de ‘fills de puta’.

Calvo ha demanat explicacions a TV3 i des del servei d’atenció a l’audiència li han dit que el telefonarà el director de la cadena, Sigfrid Gras. Encara espera aquesta trucada. Potser li arribarà abans un nou insult de Zona Franca als deportats als camps d’extermini nazi, on van morir 4.427 espanyols, dels quals 936 eren catalans.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.