Alumnes de Barcelona tallen el carrer Viladomat per protestar contra el soroll del trànsit

La direcció de l'Escola Ferran Sunyer ha denunciat que els nens solen arribar a casa “amb mal de cap” per la contaminació acústica

Carrer Viladomat (@albert_stant, Twitter)
Carrer Viladomat (@albert_stant, Twitter).

Els alumnes de l’Escola Ferran Sunyer del carrer de Viladomat, a l’Eixample, i els seus familiars han tallat el carrer per protestar pel soroll del trànsit. Portaven pancartes amb missatges com “Menys cotxes, més salut” i “No ens podem concentrar amb tant de soroll”.

La ‘Revolta Escolar’ ha tornat a protestar ahir, divendres 4 de novembre, per tercer curs consecutiu. 22 centres educatius de tota Barcelona han exigit més seguretat als entorns escolars.

L’Escola Ferran Sunyer està a l’inici del carrer Viladomat, que està afectat per la ‘superilla’ de Sant Antoni i la pacificació del carrer paral·lel, Comte Borrell. Amb aquesta actuació urbanística, el soroll ha augmentat pel trànsit que es redirigeix.

Mal de cap pel soroll

El volum de vehicles va ascendir un 20% en el 2017, quan es va pacificar Borrell. Amb la pandèmia, en el 2021 va descendir el trànsit un 12% en comparació amb les dades de fa 5 anys. Ha baixat de 8.500 a 7.500 vehicles diaris, segons dades de l’Ajuntament.

Nacho Pérez, de l’Associació de Famílies de l’escola Ferran Sunyer, ha assegurat que la situació és insostenible: “Els carrers propers estan pacificats, però nosaltres tenim la sensació que no som una prioritat”. Ha indicat que els nens solen arribar a casa “amb mal de cap” pel soroll. La direcció del centre ho ha corroborat i ha afirmat que fa temps que es queixen, però no els fan cas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides