Restringits temporalment els vols a Catalunya pel risc d’un coet espacial xinès

El mòdul, de 23 tones, ha travessat l'espai aeri espanyol i caurà sobre el Pacífic

La trajectòria del coet espacial xinès

Foto: @EU_SST

Protecció Civil de la Generalitat ha informat que s’han restringit temporalment tots els vols dels aeroports de Catalunya i d’altres comunitats autònomes a causa del risc associat al pas del coet xinès Llarga Marxa 5 (CZ-5B) per l’espai aeri espanyol. Concretament, no hi haurà activitat aèria a cap aeroport entre les 9:38 i les 10:18 d’aquest divendres.

Les previsions indiquen que el coet, enviat per l’agència espacial xinesa i que cau sense control sobre la Terra, s’estavellarà durant aquest matí a l’oceà Pacífic, però el seu pas per l’espai aeri i el risc que comporta ha obligat a restringir els vols.

El coet mesura 18 metres i pesa 23 tones, i és un dels més grans que ha entrat a l’atmosfera en els últims anys. Segons els càlculs de l’organisme encarregat del seguiment i la vigilància espacial de la UE, l’EUSST, el mòdul ha de passar dues vegades per sobre de la península Ibèrica.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari