Els Mossos mantenen la Brimo als desnonaments només quan “hi hagi risc per a les persones”

Els nous protocols també diuen que la policia catalana contractarà amb serveis socials abans de desnonar

Càrrega dels Mossos al desnonament del carrer Mühlberg (2020)
Càrrega dels Mossos al desnonament del carrer Mühlberg (2020)

Interior i els Mossos d’Esquadra han presentat aquest dijous el protocol d’actuació per als desnonaments i les ocupacions en la primera intervenció davant dels mitjans del nou comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent.

Les unitats d’antiavalots dels Mossos, Brimo i ARRO, continuaran actuaran en els desnonaments, però només quan es produeixin “situacions de risc per a les persones” o ho indiqui un jutge, és a dir, com a últim recurs. Així ho han assegurat el conseller Joan Ignasi Elena i el cap dels Mossos, durant la presentació d’aquests nous protocols.

Sallent ha remarcat que aquestes unitats ‘a priori’ “no són per fer desnonaments”. Ara bé, creu que en “determinades circumstàncies té sentit que hi vagin”, com per exemple en aquells punts amb concentracions que puguin suposar un risc.

D’altra banda, els documents indiquen que els Mossos contactaran amb serveis socials cada vegada que hagin de fer un desnonament per ordre judicial i faran un informe previ per saber si al pis o casa hi viuen persones vulnerables.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari