El Parlament obre una investigació a Dalmases per intimidar una periodista del ‘FAQS’

La Mesa de la Cambra catalana serà qui decideixi si s'ha de sancionar el diputat de Junts

    Francesc de Dalmases

    La comissió de l’estatut dels diputats ha decidit aquest dijous obrir una investigació a l’exvicepresident de Junts i actual diputat al Parlament, Francesc de Dalmases, a causa de l’actitud intimidatòria que va tenir amb la periodista i sotsdirectora del Preguntes Freqüents (FAQS), Mònica Hernández. Els grups parlamentaris han considerat que hi ha indicis suficients per determinar si Dalmases va vulnerar el codi de conducta de la Cambra catalana i, un cop elaborat l’informe, el traslladaran a la Mesa del Parlament perquè decideixi si cal imposar al diputat alguna sanció.

    La reunió de la comissió, que s’ha celebrat a porta tancada, ha durat més de tres hores i els grups han acordat enllestir l’informe el més aviat possible perquè en el termini d’uns deu dies hàbils pugui enviar-se a la Mesa. Dalmases s’enfronta a una sanció que podria anar des d’una amonestació pública fins a multes de 600 a 12.000 euros en el cas de les infraccions lleus, però si es considera que és un cas greu el ple també podria aprovar la seva suspensió temporal.

    Els grups elaboraran l’informe a partir de l’acta de la comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en la qual es va tractar l’actitud del diputat amb la periodista, i també a partir del document de la CCMA que certifica la intimidació de Dalmases. El procediment també estableix que s’hauria de dur a terme una audiència amb el diputat en qüestió, però el postconvergent està de baixa des del dia que va dimitir com a vicepresident del partit, i ha exposat la seva versió dels fets a través d’un escrit que ha fet arribar a la comissió i que podria substituir aquesta audiència.

    El president de la comissió, el diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas, ha manifestat dubtes sobre el fet que es pugui sancionar un diputat pel comportament que ha tingut fora del Parlament i, en una entrevista a TV3, ha carregat contra el codi de conducta de la Cambra catalana. “Tinc la sensació que el codi de conducta es va fer el 2016 per donar la imatge de transparència, però des del punt de vista jurídic és un nyap“, ha afirmat Cuevillas.

    (Visited 151 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari