Cinc dones més acusen Dalmases d’abús de poder i maltractament psicològic

Les afectades afirmen que el diputat de Junts seguia un "patró" de comportament i utilitzava el seu càrrec per exercir influència

    Francesc de Dalmases, al Parlament

    Des que va acreditar-se que el diputat de Junts Francesc de Dalmases va tenir una actitud intimidatòria amb una periodista del programa de TV3 Preguntes Freqüents (FAQS), diverses persones han assegurat haver sigut víctimes de la conducta de Dalmases. Segons ha publicat El Periódico de Catalunya, cinc persones més han parlat sobre les situacions que han viscut amb el postconvergent, a qui han acusat d’assetjament laboral, abús de poder i maltractament psicològic.

    “És arrogant i prepotent. Intenta primer lloar-te i, si no penses com ell o actues a la seva manera, comença a desprestigiar-te en públic i en privat. Em va tractar vexatòriament. Vaig patir ‘mobbing’, humiliacions i intimidació“, ha assegurat una extreballadora al mitjà esmentat. La dona ha relatat que quan la líder de Junts, Laura Borràs, era consellera de Cultura -entre el 2018 i el 2019- Dalmases “interferia en el dia a dia” del Departament pel seu “afany de poder”, i que comptava amb la “connivència” de Borràs. “És igual de greu que ell actuï així com que hi hagi qui li consenteixi”, ha assenyalat l’extreballadora, que va ser finalment acomiadada.

    Un altre testimoni contactat pel mitjà esmentat afirma que va mantenir una relació sentimental amb Dalmases i que va tractar-la com a “un drap brut”. El diputat de Junts va contactar amb ella a través de les xarxes socials per assumptes professionals, però després va dir-li que estava “enamorat” i, quan van començar a quedar, la dona va adonar-se que “tot seria estar a la seva mercè”. “M’elogiava per algun article o reflexió, em tornava a atrapar, però només quedàvem quan ell volia. Donava per acabada la història, però després tornava a aprofitar qualsevol context per a escriure’m”, ha relatat.

    “Patró” de comportament

    La dona, que acusa el diputat de Junts d’exercir “abús de poder i maltractament psicològic”, assegura que Dalmases seguia “un patró” de comportament, ja que va conèixer dues persones a qui “havia fet el mateix” i dues més amb qui ho va intentar “aprofitant el seu estatus de diputat”. Un tercer testimoni assenyala, precisament, aquest “patró” i explica que, com a la dona anterior, va contactar-la a través de les xarxes socials i van iniciar una relació sentimental.

    “Insistia a quedar, però després no es presentava o trigava mesos a posar una data mentre continuava insistint. Un dia va venir a casa meva, es va insinuar i després va anar-se’n”, afirma la dona, que ha definit el comportament de Dalmases com un “abús de poder” ja que utilitza el seu càrrec per a tenir influència sobre les dones que l’interessen. Tres afectades més han relatat al mitjà citat la mateixa situació i, encara que elles no van accedir a quedar amb el diputat, Dalmases sempre buscava alguna excusa per escriure-les.

    D’altra banda, una exdiputada que va coincidir amb el postconvergent al Parlament la passada legislatura ha explicat que en un plató de televisió, després d’un debat electoral, Dalmases va proposar-li prendre un cafè i, davant la seva negativa, el diputat de Junts va insistir fins al punt d’acabar-la “perseguint per tot el plató”.

    (Visited 135 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari