Reactivada la investigació pel presumpte desviament de fons a la DiBa durant l’etapa de CiU

El jutge Joaquín Aguirre reobre tres causes després que la Guàrdia Civil l’informés de pagaments i d’un increment patrimonial sospitosos

Diputació de Barcelona

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha reactivat la investigació sobre el suposat desviament de fons de la Diputació de Barcelona durant l’etapa que va governar-la CiU, ha avançat El Periódico.

Un informe elaborat per la Guàrdia Civil ha mogut el jutge Aguirre a prendre aquesta decisió, ja que constata l’existència de pagaments sospitosos i un increment patrimonial de Jordi Castells, exdirector de Relacions Internacionals de la institució supramunicipal, afegeix la mateixa informació.

Sota la lupa es troben les subvencions atorgades a les entitats Grupo IGFA, Voltia i la Fundació Ortega y Gasset, segons publica el mateix diari citant fonts judicials, a més de CatMon, administrada per l’exdirigent de CDC Víctor Terradellas.

La Guàrdia Civil ha detectat, en concret, que entitats beneficiàries de subvencions, o altres que han tingut relacions mercantils, han pagat diners a Castells. Fins a 66 ingressos per un import sumat de 71.490 euros han cridat l’atenció dels investigadors.

D’aquests, 40.560 euros corresponent a l’etapa que Castells exercia responsabilitats a la Diputació i la Guàrdia Civil no ha pogut determinar-ne l’origen. L’informe també reflecteix que la parella de Castells va rebre 28 ingressos en efectiu per un total de 21.590 euros.

(Visited 223 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Reactivada la investigació pel presumpte desviament de fons a la DiBa durant l’etapa de CiU”

Feu un comentari