Quin periodista ha sortit en defensa de la banalització del nazisme a TV3?

Àlex Gutiérrez, el cap de Media del diari ARA. Aquest dilluns va publicar una columna d’opinió sobre la burla que va fer Joel Díaz al programa Zona Franca del dia 20 d’octubre en el qual, parlant dels llibreters que van anar a la Fira de Frankfurt, va dir que “a Alemanya no es veien tants catalans morts de gana des que van tancar Mauthausen”. Gutiérrez concedeix a Amical de Mauthausen el dret a queixar-se “lícitament” però afirma que el que considera un acudit “utilitzava un dels recursos principals de la caixa d’eines de l’humor: la comparació inesperada i passada de voltes”.

El periodista fa un raonament estrany per acabar concloent que el fet que el públic no rigués de l’astracanada de Díaz en “demostra justament el seu encert”. “Quan un humorista esmenta l’Holocaust, està portant el públic fora de la zona de confort. Crear tensió i resoldre-la de manera inesperada és una altra de les eines essencials de l’humor”, escriu i ho arrodoneix: “si censurem la possibilitat d’explorar els famosos límits de l’humor, el nostre món es farà cada cop més petit i victimitzat”.

Continua amb l’apel·lació clàssica al context: “el Zona Franca porta a la televisió un tipus de comèdia en català que està triomfant en bars i teatres gràcies a la seva radicalitat i a dir coses fresques (o dites de manera fresca) en un moment de saturació de missatges sense ànima tallats per patrons uniformitzadors”.

Acaba reconeixent que potser aquest tipus d’humor encaixaria millor en una televisió privada però que “els qui, passada la mitjanit, connecten amb el Zona Franca volen veure activament aquesta proposta més extrema i arriscada. I també paguen TV3”. Gutiérrez pensa que com que aquest públic també paga TV3 té dret a veure programes com Zona Franca on es banalitza el nazisme. Un programa que, en comptes de rectificar com li va demanar el president d’Amical de Mauthausen, va portar un convidat a l’emissió següent perquè qualifiqués de “fills de puta” aquesta associació. Coses de l’humor fresc que triomfa a bars i teatres i treu el públic de la seva zona de confort. En català, això sí.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.