Quan va insultar el nou director adjunt de Catalunya Ràdio, Xavi Mujal, a Pedro Sánchez?

El 14 d’octubre del 2019. Va ser arran de la sentència del Tribunal Suprem pel cas del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la proclamació de la independència de Catalunya. El president del govern espanyol va pujar a Twitter un missatge en què acatava la sentència i afirmava que havia estat un procés judicial amb plenes garanties i transparència. Xavi Mujal, que aleshores era director general de Ràdio i Televisió d’Andorra, va retuitejar el missatge de Pedro Sánchez i hi va afegir “Cínic!”.

Dos dies abans, Mujal ja havia escrit una piulada encesa contra la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir, durant la campanya de les eleccions generals del 28 d’abril del 2019, que TV3 i Catalunya Ràdio utilitzessin termes com “presos polítics” o “exiliats” per referir-se als dirigents independentistes privats de llibertat arran del judici de l’1-O i als que van fugir a l’estranger. “Inadmissible, indignant, retrògrad, dictatorial i un retrocés democràtic indigne d’una societat que es vol moderna i democràtica”, es va escandalitzar.

Mujal no s’incorporarà a Catalunya Ràdio fins el gener de l’any que ve però està clar que als seus informatius es podrà seguir parlant de “presos polítics” i “exiliats” si els seus redactors així ho desitgen. Se suposa que serà més prudent a l’hora de parlar del president del govern espanyol i que no el tornarà a qualificar de cínic al seu perfil de Twitter.

(Visited 341 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari