El PSC nega que la reforma de la sedició sigui per beneficiar Puigdemont en concret

La portaveu socialista insisteix que la modificació del Codi Penal busca adaptar-lo als estàndards europeus

    La portaveu del PSC, Elia Tortolero

    La portaveu del PSC, Elia Tortolero, s’ha referit aquest dilluns a la carta de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i ha assegurat que aquesta la reforma del delicte de sedició s’ha plantejat per adaptar-lo als estàndards europeus, no pas per beneficiar ningú en concret. En l’escrit, Puigdemont rebutja reformar la sedició per millorar la seva situació legal, i critica que ERC i PSOE tractin de buscar una solució per a ell sense haver-ho demanat.

    “L’actualització del Codi Penal mai s’ha plantejat en benefici de ningú, sinó per ajustar-lo als estàndards europeus”, ha insistit la portaveu socialista, que ha negat en roda de premsa que la reforma del delicte de sedició s’hagi plantejat pensant concretament en l’exlíder de Junts. Tortolero, però, ha evitat confirmar o negar les suposades visites d’emissaris del PSOE a Puigdemont per oferir-li un “bon tracte” judicial, i s’ha limitat a manifestar que desconeix la informació.

    En qualsevol cas, ha assenyalat la portaveu del PSC, aquests contactes s’emmarcarien “al marge” de la modificació del Codi Penal i formarien part d’un compromís personal del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. En referència als comptes de la Generalitat pel 2023, Tortolero ha afirmat que el PSC ha constatat “que el país el que necessita són pressupostos” i que, per tant, seguirà “allargant la mà per negociar amb la màxima exigència” els nous comptes.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari