El PP vol un compromís “per escrit” de Sánchez a no reformar la sedició per renovar el CGPJ

Els populars asseguren que el Govern central va afirmar en una reunió que "no tocaria" la sedició

    El president del Govern central, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo

    Foto: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

    El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha assegurat que reprendria “aquesta mateixa tarda” les negociacions amb el Govern central per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) si el president Pedro Sánchez es compromet “per escrit” a no reformar el delicte de sedició. En una roda de premsa aquest dilluns, Bendodo ha manifestat que les negociacions amb l’executiu espanyol “estan paralitzades, però no trencades”, i ha afirmat que la voluntat del PP per renovar l’òrgan judicial és “terminant”.

    “Només necessitem un gest molt senzill: que Sánchez es comprometi per escrit a no tocar el delicte de sedició”, ha expressat el coordinador general del PP, que ha acusat el president del Govern central de “mentir” i d’haver “enganyat” el partit. Segons ha assegurat Bendodo, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, els va assegurar que la reforma de la sedició “no estava sobre la taula”, motiu pel qual els populars consideren que “l’acord el trenca el PSOE” quan la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, afirma al Congrés que el compromís de reformar aquest delicte és “ferm”.

    El dirigent del PP ha matisat que l’acord amb l’executiu central sí que estava molt avançat, però no pas tancat, i ha defensat que no va trencar-lo “cap piulada ni trucada” d’altres càrrecs del partit. En aquest sentit, Bendodo ha defensat que el líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, “escolta i consulta tothom”, però “pren les seves pròpies decisions”. El vicesecretari d’acció institucional del PP, Esteban González Pons, s’ha pronunciat en termes similars a Bendodo i, en una entrevista a Onda Cero, ha assegurat que en la primera reunió de Sánchez i Feijóo a la Moncloa, “es va pactar que no es tocaria el tema de la sedició”.

    Segons Pons, la negociació sobre la renovació del CGPJ “no estava tancada” quan el PP va decidir suspendre-la la setmana passada, ja que faltava tractar el “tema principal”, el nou sistema d’elecció dels membres de l’òrgan judicial. “Una de les grans novetats que contindria aquesta negociació era que no es negociaria ni la presidència del CGPJ ni del Tribunal Constitucional, serien els magistrats i els vocals els que triessin”, ha explicat.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari