Cancel·lats 25 vols de Vueling al Prat previstos per l’1 de novembre

La vaga de tripulants de cabina s'allargarà fins al 31 de gener del 2023

    Avió de Vueling
    Avió de Vueling

    Vueling ha cancel·lat 25 vols previstos per aquest dimarts 1 de novembre a l’aeroport de Barcelona-El Prat a causa de l’inici de la vaga convocada pels tripulants de cabina de l’aerolínia, la qual està previst  que s’allargui fins al 31 de gener del 2023. Segons ha informat la companyia, el primer dia de vaga operaran el 84% dels vols programats al Prat, mentre que a la resta d’Espanya ho faran el 92% dels previstos.

    El Ministeri de Transports ha fixat uns serveis mínims de fins al 72% per a les rutes no peninsulars durant aquest mes de novembre. El desembre i gener, els vols no peninsulars protegits seran el 71%, mentre que els dies de Nadal es protegiran el 74% de les rutes. Per als vols entre ciutats espanyoles amb una ruta de transport alternativa superior a les cinc hores el Govern central ha decretat un 54% de serveis mínims, mentre que pels vols domèstics amb mitjans de transport alternatius inferiors a cinc hores de viatge els ha fixat en un mínim del 28%.

    Stavla, el sindicat convocant de la vaga, reclama un augment salarial del 13,4% per als tripulants de cabina per tal de compensar la inflació, i exigeix també la negociació d’un nou conveni col·lectiu amb Vueling. L’aerolínia, per la seva banda, assegura que té la “voluntat de continuar avançant per arribar a acords que combinin les necessitats de tots”, i ha instat Stavla a desconvocar la vaga i “apostar pel diàleg davant de la confrontació social”.

    (Visited 88 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari