Grans absències al 40è aniversari de la primera victòria del PSOE durant la democràcia

Alfonso Guerra, Javier Lambán i Ximo Puig no han anat a l'esdeveniment liderat pel president Pedro Sánchez i l'expresident Felipe González

El president Pedro Sánchez i l'expresident Felipe González al 40è aniversari de la primera victòria del PSOE a Espanya
El president Pedro Sánchez i l'expresident Felipe González al 40è aniversari de la primera victòria del PSOE a Espanya.

El PSOE està celebrant la democràcia i el progrés des de la primera victòria socialista a Espanya fa 40 anys. Liderats pel president Pedro Sánchez i l’expresident Felipe González, uns 4.000 militants del partit han acudit a l’esdeveniment avui, dissabte 29 d’octubre, al Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla.

A més de les presències també són notícia les absències. L’exvicepresident Alfonso Guerra no ha assistit a la celebració. Tampoc han participat els expresidents andalusos, Manuel Chaves i José Antonio Griñán, que han estat condemnats pel Tribunal Suprem en el cas dels ERE i suspesos de militància.

Zapatero, absent i present

L’expresident José Luis Rodríguez Zapatero també s’ha perdut l’esdeveniment perquè està al Brasil per a acompanyar al candidat Lula da Silva en la segona volta de les eleccions presidencials. L’expresident, això sí, ha enviat un vídeo d’agraïment a González i de suport a Sánchez.

Dos barons socialistes, Javier Lambán i Ximo Puig, s’han absentat per suposats motius d’agenda. El PSOE ha restat importància a les absències, perquè ha assegurat que és un acte obert a tota la militància socialista on hi ha llibertat per a assistir. El partit ha assenyalat que s’han produït complicacions de transport per a arribar a Sevilla per coincidir amb el pont per l’1 de novembre.

Estan previstes les intervencions de Sánchez i González i un col·loqui en el qual participaran la sotssecretària general del partit, María Jesús Montero; la presidenta de la formació, Cristina Narbona; el líder del PSOE andalús, Juan Espadas, i l’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz Martínez.

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari