L’executiu d’Aragonès fitxa Mireia Boya com a directora general de Canvi Climàtic

L'exdiputada de la CUP va abandonar la formació anticapitalista després de denunciar un cas d'assetjament

  boya parlament
  boya parlament

  El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha fitxat l’exdiputada de la CUP Mireia Boya per al càrrec de directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del departament que dirigeix la consellera Teresa Jordà. Mireia Boya, que en els darrers temps s’ha mostrat critica amb la línia independentista d’ERC, entra a formar part de l’executiu de Pere Aragonès, que governa en solitari la Generalitat després del trencament del govern de coalició entre ERC i JxCat.

  El fitxatge de Mireia Boya no serà l’únic de personal provinent de la CUP que faci el govern d’Aragonès en els pròxims dies, segons avança Nació Digital. De fet, ERC està treballant per a completar els càrrecs de confiança que hi ha als diferents departaments de la Generalitat, després que s’hagin cessat els provinents de Junts. Boya substituirà en el càrrec al dirigent d’ERC Marc Sanglas, que ha estat nomenat secretari de Mobilitat i Logística del Departament de Territori.

  Boya va ser diputada de la CUP al Parlament entre 2015 i 2017 i presidenta del grup, però es va donar de baixa de la formació anticapitalista el passat mes de juny després d’haver denunciat que havia estat víctima de maltractament psicològic per part d’un altre membre de la direcció. Boya va considerar que el partit no va resoldre correctament la seva denúncia.

  Mireia Boya és llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctora en gestió i ordenació del territori per la Universitat de Mont-real i actualment és la cap de projectes de medi ambient, clima i energia de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània que integra els governs de Catalunya, Balears i Occitània.

  (Visited 122 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari