Jaume Roures critica que la CCMA sigui transparent amb el cost de les produccions externes

Diu al Parlament que no sap res dels sobrecostos que cobrava Triacom pels seus programes a TV3, menysté les diputades i tracta de “txitxarel•lo” el periodista Pere Rusiñol

Jaume Roures, a la seva compareixença a la comissió de control de la CCMA al Parlament

Matí trist a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya. Poques vegades veuran les diputades i diputats d’aquesta comissió la compareixença d’una persona que s’hagi mostrat amb més supèrbia i menyspreu per la seva tasca que la que ha fet avui el president de la productora audiovisual, Jaume Roures. Hi ha comparegut després que l’oposició de JxCat i ERC fos insuficient per forçar la seva presència al Parlament impulsada pel PSC i Ciutadans i abonada per la resta de mitjans en una sessió de la comissió celebrada el passat mes de juny.

Els portaveus dels grups de l’oposició han reclamat explicacions a Roures de la relació de Mediapro amb la productora Triacom, implicada en el suposat finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya, dels contractes milionaris que rep de la CCMA, dels 8 capítols sobre el judici de l’1-0 que el seu soci Tatxo Benet volia vendre a TV3 per 800.000 euros i que va acabar col·locant per 440.000, de la multa de 24 milions de dòlars que va haver de pagar pels suborns fets per empleats seus en el cas conegut com a FIFAGATE o del perquè mai no ha volgut donar a conèixer quants diners pagava a Pilar Rahola per les seves col·laboracions al programa FAQS, entre d’altres qüestions.

Roures ha sorprès els assistents a la comissió en afirmar que “el portal de la Transparència és un error perquè posa en coneixement públic els preus amb què treballa TV3”. Davant les preguntes de les diputades i diputats que ha suscitat aquesta afirmació, el soci gestor de Mediapro ha insistit en la idea que el portal de la Transparència de TV3 dona a conèixer unes dades que beneficien a la competència. La solució, segons els parlamentaris presents, no seria que TV3 sigui menys transparent sinó que les televisions públiques que ara no comuniquen quan paguen a les productores externes siguin més transparents.

La relació de Mediapro amb Triacom ha ocupat part de la sessió i Roures ha afirmat que no sap res de les relacions que tenia aquesta segona productora amb TV3, tot i que la diputada del Grup Mixt Lorena Roldan li ha recordat que el seu propietari, Oriol Carbó, cobrava 200.000 euros anuals de l’empresa que presideix ell.

Pel que fa al FIFAGATE, Roures, en un to despectiu, ha lamentat adreçant-se als diputats que “em sorprèn que a vegades no s’escoltin les coses” i ha negat que Mediapro hagi estat processada en aquest cas, malgrat que Tatxo Benet va pagar 24 milions de dòlars a la justícia dels Estats Units per estalviar-se el judici. També ha sorprès als presents a la sala quan ha dit que els vuit capítols del judici de l’1 d’octubre van ser un encàrrec de TV3, la qual cosa no encaixa amb què Benet demanés ajuts a representants del govern de la Generalitat perquè els compressin.

Roures ha negat que es posés al servei dels interessos del comissari José Manuel Villarejo en convidar-lo al programa FAQS. Ha assegurat que qui el va portar va ser el periodista Quico Sallés, col·laborador del programa, i que Villarejo no va cobrar res per participar-hi durant tres hores. Del que cobrava una altra col·laboradora, Pilar Rahola, s’ha compromès a enviar una carta la setmana que ve al president de la comissió, David Pérez, amb les dades del seu salari.

I ha acabat la seva compareixença insultant al periodista Pere Rusiñol, contra el que s’ha querellat perquè es va considerar maltractat en una al·lusió que va fer a ell en una entrevista al diari Regió 7. En un moment de la compareixença ha dit “de Rusiñol en parlaré al final per no embrutar” i quan n’ha parlat s’ha referit al que pot afirmar “qualsevol txitxarel·lo dient tonteries pel carrer”. Tant Susanna Segovia, diputada d’En Comú Podem, com Anna Grau, de Ciutadans, han mostrat la seva solidaritat amb Ruysiñol.

Per les diputades presents, Roures ha tingut un tractament que mai no es permet als compareixents, adreçant-s’hi pel seu nom de pila. La diputada socialista Beatriz Silva li ha recordat que té cognoms.

Roures ha abandonat la sala sense demanar excuses i només ha saludatm poc abans de marxar, al director de TV3, Sigfrid Gras.

(Visited 231 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari