Sánchez es reafirma en la reforma del delicte de sedició

El president del govern insta el PP a enllestir la renovació del CGPJ

Pedro Sánchez, durant el seu viatge a Àfrica

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, s’ha mostrat disposat a reformar el delicte de sedició i a enllestir ja la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), dues línies de treball de l’executiu que ha volgut desvincular en la seva visita oficial a Sud-àfrica, emmarcant-les, respectivament, en “l’agenda legislativa” del seu executiu i en “el compliment de les obligacions constitucionals”.

Sobre el delicte de sedició, Sánchez no ha aclarit en quins termes es reformarà, però ha argumentat que ara la situació a Catalunya és “molt millor” que fa cinc anys i que el “retrobament” que ha impulsat comporta la resolució “per vies polítiques” d’una “situació inèdita en els 40 anys de democràcia”.

Després que alguns mitjans apuntessin que el PP exigia que no es reformés el delicte de sedició per pactar la renovació del CGPJ, el president del govern ha assegurat que l’acord sobre el consell està “preparat”, i només pendent de l’acceptació dels populars. Sánchez no ha aclarit si el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, li ha traslladat la condició de no tocar el delicte de sedició.

Fonts del PP citades per RTVE neguen que hagin assolit un acord amb el PSOE que es pugui signar ja, per bé que admeten que han fet progressos.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari