Jaume Roures compareixerà demà al Parlament per explicar les relacions de Mediapro amb Triacom i TV3

ERC i JxCat ho van intentar impedir en una sessió de la comissió de control de la CCMA del mes de juny però van quedar en minoria

Jaume Roures, soci gestor de Mediapro, és un tertulià habitual del programa 'El matí de Catalunya Ràdio'

Jaume Roures, soci gestor de la productora audiovisual Mediapro, haurà de comparèixer demà a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per informar sobre les relacions contractuals d’aquesta empresa amb TV3. La compareixença de Roures es va aprovar en una sessió d’aquesta comissió que es va celebrar el passat mes de juny. Els representants de JxCat i ERC van oposar-s’hi però van quedar en minoria. La iniciativa va ser impulsada per PSC-Units i Ciutadans i va comptar amb el suport de la resta de grups parlamentaris.

L’origen de la petició de la seva compareixença està en la vinculació entre Mediapro i una altra productora, Triacom, investigada per l’Audiència Nacional per la seva presumpta participació en la trama del 3% de finançament il·legal del partit Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Triacom aconseguia contractes per fer programes a TV3 a través de Mediapro i presentava factures sobrevalorades amb la finalitat de finançar campanyes electorals de CDC, segons la instrucció judicial. Anna Grau, diputada de Ciutadans, va qualificar aquest escàndol com “un dels cassos més obscurs del TV3percent”.
La compareixença de Roures es produirà tres dies després que l’ex-dirigent de CDC David Madí hagi estat condemnat a 14 mesos de presó i una sanció de prop de 220.000 euros per ser “cooperador necessari” en operacions il·legals en les quals està implicada Triacom en aquest procés.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.