ERC, disposada a negociar els pressupostos per “avançar en la desjudicialització”

El diputat Joan Margall respon a les crítiques de Junts que “no negociar significa perdre”

El diputat d’ERC al Congrés Joan Margall

ERC ha justificat el seu suport a la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat, una postura molt criticada per Junts, argumentant que “no negociar significa perdre”, i s’ha mostrat oberta a fer-ho per “avançar en la desjudicialització”.

El diputat d’ERC al Congrés Joan Margall s’ha manifestat en aquests termes en la seva intervenció aquest dijous, durant la qual ha afirmat que volen donar “oportunitats a la negociació” per “construir una solució democràtica” al conflicte que, segons sosté l’independentisme, mantenen “Catalunya i l’Estat espanyol”.

“No negociar aquests Pressupostos no farà caure la Monarquia” ni “faria caure el règim del 78”, ha respost a Junts abans d’afegir que “l’únic que aconseguiria seria que es prolonguessin els anteriors o que s’intentessin aprovar amb una majoria alternativa més hostil per als interessos de Catalunya”.

El diputat república ha afirmat que “teníem raons” per presentar una esmena a la totalitat o votar la d’una altra formació, però ha defensat l’alternativa de no fer-ho “per la responsabilitat i per ser útils a la gent”.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari