Demanen un informe jurídic pel cas Dalmases, que podria arribar a ser amonestat o sancionat

La comissió de l'estatut dels diputats es reunirà el proper dia 3 de novembre per abordar el tema

Jaume Alonso-Cuevillas, amb Francesc de Dalmases

La pressió ha fet que la comissió de l’estatut dels diputats, que presideix Jaume Alonso-Cuevillas, s’hagi vist obligada a convocar una reunió el proper dia 3 de novembre on s’abordarà el cas de Francesc Dalmases per haver increpat la subdirectora al programa FAQS de TV3. Aquest matí s’ha reunit la mesa de la comissió i ha pres aquesta decisió.

També ha demanat un informe jurídic a la mesa del Parlament per aclarir com s’hauria d’aplicar el codi de conducta dels diputats per un cas com el de Dalmases perquè no s’ha aplicat mai.

Segons el codi de conducta de la institució, els diputats han de mantenir una “actitud exemplar” i una relació amb els mitjans de comunicació “a favor del dret a la informació”. A partir d’aquí, si la mesa del Parlament considera que s’ha incomplert aquesta conducta, pot imposar dos tipus de sanció al diputat de Junts: Una amonestació pública o una multa, que pot anar de 600 a 12.000 euros. L’altra opció per a Dalmases és deixar l’acta de diputat de manera voluntària.

Aquest dimarts, De Dalmases va dimitir com a vicepresident de Junts arran de l’informe intern i també com a membre de la comissió del Parlament sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Dalmases, però, continua sent diputat del Parlament.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari