Toni Soler, Jair Domínguez i Peyu també van fer broma a ‘Està passant’ amb els deportats al camp d’extermini de Mauthausen

El passat dia 18, van comparar el seu assassinat amb la desaparició d’oques al Parc Nou d’Olot

Jair Domínguez, Toni Soler i Peyu petant-se de riure mentre fan referència als deportats al camp d'extermini de Mauthausen

Zona Franca no ha estat el primer programa de TV3 on s’han fet bromes amb els assassinats dels deportats als camps d’extermini de Mauthausen. Dos dies abans que Joel Díaz digués en aquest late night show que la visita de llibreters a la Fira de Frankfurt havia comportat que no hi hagués tants catalans morts de gana a Alemanya des de Mauthausen, Toni Soler, Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu) també van frivolitzar, al programa Està passant sobre aquesta pàgina negra de la història de la Humanitat.

A la part final del programa, Soler, Domínguez i Peyu van comentar la notícia que havien desaparegut quatre oques del Parc Nou d’Olot i van recordar que l’abril ja n’havien desaparegut unes altres sis. Toni Soler, que és el director d’Està passant, va començar una frase dient: “Tu ets una oca, et porten al Parc Nou d’Olot…”. Jair Domínguez el va interrompre per dir: “Hòstia! És com si et portessin a Mauthausen. Ja van al camió…” i va fer uns crits simulant una oca terroritzada. Soler va tancar la seva frase: “ja vas predisposat”. I Peyu, que era qui havia portat la notícia per comentar-la va arrodonir la broma: “Al tiet l’han portat al Parc Nou, pobret! Ja compta que no se’n sortirà d’aquesta”.

Tampoc no va ser el primer programa en què a TV3 es va fer broma amb els deportats als camps d’extermini nazis. Jair Domínguez, a Bricoheroes, programa que feia amb Peyu, va dir el 6 de febrer, que “si us diuen que t’has aprimat en un camp de concentració no és un piropu”.

La comparació de Joel Díaz entre els llibreters que han anat a Frankfurt i els catalans que van morir de gana a Mauthausen va dur el president de l’associació Amical de Mauthausen, Juan Manuel Calvo, a presentar una queixa a TV3 i demanar una rectificació pública al següent programa. La matinada de dimarts, Díaz, a Zona Franca, no es va retractar i va fer un gest amb la mà simulant una trucada a Amical de Mauthausen després que el seu col·laborador, Adri Romeo, qualifiqués de “fills de puta” aquesta associació per la seva queixa.

Amical de Mauthausen és una entitat que agrupa els ex-deportats republicans dels camps de concentració del nazisme així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats que hi van ser assassinats. Als camps de concentració de Mauthausen i Gusen, que es va obrir quan el primer va quedar atapeït, hi van ser assassinats durant la segona guerra mundial 4.427 espanyols, dels quals 936 eren catalans. Dels catalans, 469 eren de Barcelona, 209 de Tarragona, 143 de Lleida i 115 de Girona.

De moment, les burles basades en el patiment dels deportats als camps d’extermini nazis han estat presents a tres programes de TV3: Bricoheroes, Està passant i Zona Franca. Hi haurà un quart en aquest palmarès?

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.