Junts trasllada al Congrés la seva ‘guerra’ amb ERC, a qui acusa de “servilisme” a Pedro Sánchez

Montero presenta els pressupostos de l'Estat com un “antídot” contra els “populismes”

Míriam Nogueras
Míriam Nogueras

Junts ha aprofitat el debat dels pressupostos del govern espanyol i la decisió d’ERC de facilitar-ne la tramitació no presentant esmenes a la totalitat per traslladar l’enfrontament amb els republicans al Congrés de Madrid.

La portaveu de Junts Míriam Nogueras ha preguntat als republicans “de què ha servit el servilisme i la renúncia”, després de denunciar les “preses de pèl” de la Moncloa. Per això ha enviat un avís als seus exsocis: “La rebaixa dels delictes de sedició és una trampa”. I una altra advertència a Pedro Sánchez: “No han anestesiat el catalanisme. No s’equivoquin. Han anestesiat un partit català, que és diferent”.

Aquest matí, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha encetat el debat de tramitació dels pressupostos situant els comptes com un “antídot” contra el “caldo de cultiu dels populismes” que poden arrelar per les conseqüències econòmiques que encara s’arrosseguen de la pandèmia i les que encara han d’arribar de la guerra oberta a Ucraïna.

“Ningú sap amb certesa què passarà, però els pressupostos són una injecció de recursos per protegir la classe mitjana i la majoria social d’aquest país”, ha ressaltat Montero al final de la intervenció. També ha acusat el PP d’estar “abonat” a la “doctrina del shock”, i els ha reclamat que expliquin “a quins interessos responen protegint l’1% més ric del país”, en referència a les grans fortunes i a l’impost que promou el govern espanyol, que es vol tenir en vigor aquest any.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari