Joel Díaz no es retracta de la seva broma a ‘Zona Franca’ sobre els catalans morts de gana als camps d’extermini nazis

Un col•laborador del seu programa, Adri Romeo, qualifica de “fills de puta” a Amical de Mauthausen per demanar-li una rectificació

Adri Romeo i Joel Díaz, al programa 'Zona Franca', de TV3, el 25 d'octubre, quan el presentador fa el senyal de telefonar Amical de Mauthausen

El presentador de Zona Franca a TV3, Joel Díaz, es va negar la matinada d’aquest dimarts a retractar-se públicament en el programa de la broma que hi va fer el passat dia 20 al·ludint als catalans que van morir de fam al camp d’extermini nazi de Mauthausen. Juan Manuel Calvo, president d’Amical de Mauthausen, entitat que agrupa els ex-deportats republicans dels camps de concentració del nazisme així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats que hi van ser assassinats, va demanar aquesta rectificació amb un missatge que va deixar al portal web de Zona Franca el passat divendres.

Díaz  va començar el programa el dia 20 fent un comentari sobre la celebració de la Fira del Llibre de Frankfurt. “Catalunya hi ha enviat molts llibreters. Per tant, a Alemanya no es veien tants catalans morts de gana des de que van tancar Mauthausen”, va dir. El públic no va riure i el presentador va reaccionar dient: “No, no? Encara no… no ha passat prou temps, encara, no?, perquè faci gràcia això?”. Juan Manuel Calvo va rebre queixes de diversos membres de l’associació i va buscar aquesta intervenció al web del programa. El que va veure i escoltar li va semblar, segons va declarar a EL TRIANGLE, “una broma de mal gust”. “És un error i una falta d’empatia. No es pot fer humor d’aquesta forma gratuïta”, va lamentar.

Joel Díaz no només no va demanar excuses per la seva broma sinó que va portar al programa un convidat, Adri Romeo, que va qualificar Amical de Mauthausen de ‘fills de puta’. Romeo va dir que havia escrit un llibre i el va presentar dient “És com el diari d’Ana Frank però aquest no l’ha escrit el meu pare. Aquest l’he escrit jo”. Es referia a l’autora d’El llibre d’Ana Frank, una nena alemanya d’ascendència jueva que va explicar en aquest llibre els quasi dos anys i mig en què ella i la seva família es van amagar dels nazis. Finalment, tota la seva família va morir als camps d’extermini, menys el seu pare, que va publicar el llibre dos anys després d’acabar la guerra.

Joel Díaz es va exclamar davant el comentari de Romeo. “Ui, ui, ui”, va fer i el seu col·laborador li va preguntar: “No volies que fes aquest acudit, no?”. El presentador va contestar: “No, perquè tenim uns problemes…”. “Ho he vist. Vaja fills de puta!”, va dir aleshores Romeo. Díaz va dir “Ja, després,… Amics de l’Amical” i va fer el senyal de telefonar amb la ma dreta. Romeo va insistir: “S’ha de ser molt fill de puta per fer això que estan fent”. “Que acabes de fer tu”, va recriminar-li Díaz. I el col·laborador va preguntar si es podia tallar aquest tros. El presentador va dubtar: “Sí, no”. I van seguir parlant del llibre de Romeo.

Aquest diàleg va ser cap a la part final del programa i Díaz li va demanar a Romeo que l’acomiadés. El col·laborador ho va fer i va llençar el crit amb què comença cada dia el programa: “Puta nit i bona Espanya”. I hi va afegir: “¡ala Madrid!”.

Als camps de concentració de Mauthausen i Gusen, que es va obrir quan el primer va quedar atapeït, hi van ser assassinats durant la segona guerra mundial 4.427 espanyols, dels quals 936 eren catalans. Dels catalans, 469 eren de Barcelona, 209 de Tarragona, 143 de Lleida i 115 de Girona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.