El PSC amenaça Elena amb la reprovació per l’afer Mossos

En la compareixença del conseller d'Interior, aquest ha dit que la policia ha de tenir "orientació política"

Imatge d'arxiu del conseller Elena parlant amb el diputat Espadaler

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha comparegut aquesta tarda a petició pròpia al Parlament per passar comptes sobre la polèmica destitució del comissari en cap, Josep Maria Estela, que tanta polseguera ha alçat aquests dies a Catalunya.

A la comissió d’Interior, el conseller ha deixat clar que els Mossos han de tenir “orientació política”, alhora que ha ratificat la confiança en Eduard Sallent, nou comissari en cap, i ha negat categòricament qualsevol intent d’interferència política en les investigacions dels Mossos. En aquesta línia, ha deixat clar que qui provoqui ingerències polítiques serà destituït.

Per justificar la destitució, Elena ha admès diferències amb Estela sobre el ritme de la feminització dels Mossos, i ha defensat que la presència de dones a la societat s’ha de traslladar al cos. “Només un 21% dels agents dels Mossos són dones, i hem de repetir aquesta situació”, ha afirmat.

Les explicacions d’Elena no han convençut l’oposició. “És més evident que el cos de Mossos està polititzat. Vostè no pot amagar-se i fer aquests jocs de paraules intentant confondre entre el que és marcar l’orientació política amb el que és polititzar el cos, que és el que està fent”, ha expressat el diputat del PSC-Units i exconseller d’Interior Ramon Espadaler, que ha assegurat que després de la intervenció d’Elena, tenen una decisió clara: “Ens aboca si o si a demanar la seva reprovació”.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari