Rufián considera que als ciutadans no els interessa la reforma del delicte de sedició

El dirigent d'ERC diu que han donat temps a Pedro Sánchez per a la negociació dels pressupostos i del conflicte del procés independentista

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha declarat que els republicans han donat a l’executiu de Pedro Sánchez temps i espai per a la negociació i per fer política. El dirigent republicà, en declaracions al Cafè d’idees de RTVE ha afirmat que “a canvi de poder millorar els pressupostos, la principal llei que afecta més el dia a dia de la gent, i també a l’agenda antirepressiva, el que va lligat al conflicte entre Espanya i el poble de Catalunya”.

Gabriel Rufían s’ha desmarcat de les informacions que ha avançat El País, en les quals s’apunta que el govern central està disposat a reformar el delicte de sedició en el Codi Penal, reduint les penes per equiparar-les a les legislacions d’altres democràcies europees. Rufián ha criticat les filtracions del PSOE sobre la pena del delicte de sedició i ha afirmat que “no entrem en la muntanya russa mediàtica; el PSOE parla i filtra constantment”.

En aquest context, Gabriel Rufián ha declarat que a la gent no li interessa la reforma del delicte de sedició, i que els preocupa més els problemes de Rodalies. Tot i això, el portaveu dels republicans a la cambra baixa ha assegurat que modificar el delicte de sedició no soluciona el conflicte entre l’independentisme i l’Estat, encara que ho considera una bona iniciativa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides