Qui va fer burla a TV3 amb la fam dels deportats als camps de concentració nazis abans que Joel Díaz?

Jair Domínguez. Al programa Bricoheroes de TV3 emès el 6 de febrer, Domínguez parlava amb el co-presentador Lluís Jutglar, Peyu, sobre la gent que s’esforça per aprimar-se, i va dir: “Si us diuen que t’has aprimat en un camp de concentració no és un piropu”. Aquest va ser un dels motius pels quals la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) va protestar a la direcció de TV3. Durant la segona guerra mundial, els nazis van assassinar prop de mig milió de gitanos, el 75% dels membres d’aquesta comunitat a Europa. La FAGIC també es va queixar perquè a Bricoheroes es va tractar els gitanos de lladres i de firaires amb poca traça.

La queixa de la FAGIC no va tenir massa recorregut i encara està pendent la compareixença de representants d’aquesta comunitat a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), tal i com s’hi va aprovar ja fa més de mig any.

El 20 d’octubre, el presentador del programa Zona Franca, Joel Díaz, va fer un acudit relacionat amb la celebració de la Fira del Llibre de Frankfurt. “Catalunya hi ha enviat molts llibreters. Per tant, a Alemanya no es veien tants catalans morts de gana des de que van tancar Mathausen”. El públic no va riure i Díaz va reaccionar dient: “No, no? Encara no… no ha passat prou temps, encara, no?, perquè faci gràcia això?”.

Als camps de concentració de Mathausen i Gusen, que es va obrir quan el primer va quedar atapeït, hi van ser assassinats durant la segona guerra mundial 4.427 espanyols, dels quals 936 eren catalans. Dels catalans, 469 eren de Barcelona, 209 de Tarragona, 143 de Lleida i 115 de Girona.

La direcció de TV3 i la de la CCMA no van sancionar Jair Domínguez i Bricoheroes per utilitzar el patiment dels deportats als camps de concentració per fer una de les seves bromes. S’explica així que Joel Díaz trobi normal burlar-se a TV3 dels catalans que van passar gana i morir a Mathausen.

(Visited 215 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Qui va fer burla a TV3 amb la fam dels deportats als camps de concentració nazis abans que Joel Díaz?”

Feu un comentari