El Govern central insisteix que reformarà la sedició quan hi hagi majories

El ministre Miquel Iceta ha assenyalat que la reforma no suposarà una amnistia

    El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta

    Foto: @Congreso_Es

    El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha reafirmat aquest dilluns la voluntat del Govern central d'”ajustar” el Codi Penal a la legislació dels països europeus i reformar el delicte de sedició, però ha insistit que ho farà quan hi hagi una majoria que ho faci possible. “Això és a què ens hem compromès i quan tinguem una majoria parlamentària que li doni suport, així ho farem“, ha afirmat Iceta en declaracions a la premsa.

    El socialista, però, ha desvinculat la reforma del delicte de sedició de la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i, parafrasejant al primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha destacat que “no es poden barrejar llibretes”. Iceta ha assegurat que ell contempla la possibilitat de reformar el Codi Penal “des del 2017, quan ni tan sols estàvem al Govern (central)”, i que “el dia que al Congrés hi hagi una proposta que conciti el suport majoritari” es produirà la reforma a la qual l’executiu s’ha compromès.

    No obstant això, el ministre ha matisat que la reforma no serà una amnistia, la qual “és un procediment absolutament extraordinari que es produeix quan hi ha un canvi de règim i que esborra absolutament els procediments penals”. Aquest “no és el cas”, ha assenyalat Iceta.

    (Visited 50 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari