Amical de Mauthausen demana TV3 que rectifiqui la broma sobre els deportats feta a ‘Zona Franca’

Juan Manuel Calvo, president de l’entitat, s’ha queixat formalment al programa i reclama que faci una rectificació aquesta nit

Joel Díaz riu, el passat dia 20, de la seva gràcia sobre els morts de gana al camp d'extermini de Mathausen

El president de l’associació Amical de Mauthausen, Juan Manuel Calvo, va enviar divendres un correu electrònic al programa Zona Franca fent arribar una queixa formal per una broma que va fer el seu presentador Joel Díaz, el passat dia 20. En aquesta carta també demana una rectificació en el programa que s’emetrà aquesta nit.

Díaz  va començar el programa del passat dijous fent un comentari sobre la celebració de la Fira del Llibre de Frankfurt. “Catalunya hi ha enviat molts llibreters. Per tant, a Alemanya no es veien tants catalans morts de gana des de que van tancar Mauthausen”. El públic no va riure i el presentador va reaccionar dient: “No, no? Encara no… no ha passat prou temps, encara, no?, perquè faci gràcia això?”.

Juan Manuel Calvo va rebre queixes de diversos membres de l’associació i va buscar aquesta intervenció de Joel Díaz al web del programa. El que va veure i escoltar li va semblar, segons ha declarat a EL TRIANGLE, “una broma de mal gust”. “És un error i una falta d’empatia. No es pot fer humor d’aquesta forma gratuïta”, ha lamentat.

Amical de Mauthausen agrupa els ex-deportats republicans dels camps de concentració del nazisme així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats que hi van ser assassinats. Calvo ha volgut recordar que entre 1940 i 1945 van morir assassinats uns 4.500 republicans espanyols als camps de concentració de Mauthausen i de Gusen, on van ser traslladats quan al primer ja no hi cabien més presos. “És un fet molt dolorós en un país on malauradament no s’ha fet justícia amb les famílies dels supervivents, els fills i els nets dels deportats”, ha lamentat.

El president d’Amical de Mauthausen, que afirma que no vol entrar en polèmiques i que confia que Joel Díaz rectifiqui avui, assenyala, però, que “en els moments que estem vivint de banalització del passat no ho podíem deixar passar”. Calvo ha comentat a EL TRIANGLE la seva satisfacció per la reacció del públic, que no va riure el suposat acudit de Díaz. I ha mostrat el seu desacord amb la reacció de l’humorista justificant la fredor del públic en què ha passat poc temps des dels assassinats dels deportats a Mauthausen. “Encara hi ha famílies que estan descobrint ara que un avi o un besavi seu va morir als camps de concentració nazis”, ha explicat.

(Visited 923 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari