El Banc dels Aliments de Tarragona, sota mínims per la inflació

L'entitat ha explicat que s'està quedant sense estoc, en bona part perquè la indústria agroalimentària treballa amb comandes i ja no genera molts excedents

Mercadona dona llet a la Fundació Banc dels Aliments dels Comarques de Tarragona
Mercadona dona llet a la Fundació Banc dels Aliments dels Comarques de Tarragona.

La inflació ha deixat sota mínims a la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, que aporta menjar a 165 entitats solidàries. En l’actualitat ho reparteixen entre 40.000 beneficiaris de tota la província.

La situació, negativa però no irreversible, no ha impedit que continuï enviant els productes que demanen les associacions caritatives. Envien paquets d’aliments més reduïts, però ningú es queda sense menjar, encara que hi hagi menys varietat que abans i no tinguin molts productes frescos.

El Banc dels Aliments ha denunciat que s’està quedant sense estoc. Les enormes prestatgeries de les seves instal·lacions de Reus estan gairebé buides, perquè tot el que els arriba surt ràpidament.

Els excedents ja no arriben

Ha reconegut que un dels motius principals és que la indústria agroalimentària ja no genera molts excedents, productes sobrants que donaven a la institució. Ha assegurat que la quantitat de les donacions ha caigut considerablement.

“El sistema amb el qual treballava la indústria alimentària ha canviat i entra menys menjar”, ha explicat Antoni Garcia, secretari del Banc dels Aliments, en declaracions al Diari de Tarragona. “Les grans superfícies treballen amb comandes. Compren només el que saben que vendran segons la demanda que tinguin i, per tant, no queden excedents, molts dels quals arribaven a nosaltres”, ha assenyalat.

Podran seguir amb el seu servei gràcies a la segona tanda d’aliments de la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea, que ha arribat recentment mitjançant el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA). El Banc calcula que la demanda d’aliments augmentarà un 10% i l’entitat ajudarà a uns 44.000 beneficiaris per la crisi econòmica i pel descens de l’ocupació al sector serveis després del tancament de la temporada alta d’estiu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides