80 persones sense llar han mort aquest any a Barcelona

La Fundació Arrels ha denunciat que des del 2016 més de 400 han perdut la vida a la capital catalana

Persones sense llar dormint al carrer (Arrels Fundació)
Persones sense llar dormint al carrer (Arrels Fundació).

Isabela dormia a un traster sense llum. Asad, a caixers automàtics. Fernando anava a les biblioteques públiques de la ciutat perquè li encantava llegir. Ells són tres de les 80 persones sense llar (60 homes i 20 dones) que han mort en els últims dotze mesos a Barcelona amb una mitjana de 55 anys. Una mort cada cinc dies. 16 d’elles van perdre la vida al carrer.

La Fundació Arrels, que ajuda a les persones que viuen al carrer, organitzarà el dimecres 26 d’octubre un acte d’homenatge a les vuitanta persones sense llar mortes a Barcelona en l’últim any. L’acte ‘Batecs de llum’ se celebrarà a la plaça Nova, davant de la catedral de Barcelona, a les 19:00 hores.

L’entitat ha explicat que des de l’any 2016 més de 400 persones sense llar han perdut la vida a Barcelona, la majoria acompanyades per entitats socials i els serveis municipals de l’Ajuntament. La mitjana d’edat dels morts sense llar en els últims dotze mesos a la ciutat era de 55 anys, 28 menys que la mitjana d’esperança de vida de la resta de barcelonins: “Haver de viure al carrer escurça els anys de vida”.

400 plaques de record

Per donar visibilitat a les persones sense llar mortes a la ciutat, Arrels està col·locant aquests dies més de 400 plaques de record als barris, als parcs i als carrers on vivien o que freqüentaven aquestes persones. Per fer-ho, compten amb l’ajuda de més de 300 joves vinculats a una desena de centres educatius de la ciutat.

“Volem denunciar aquestes morts invisibles, canviar la mirada, recordar que haver de viure al carrer no és una cosa normal i evidenciar que necessitem accions polítiques perquè ningú perdi la seva casa”, han expressat els impulsors de la iniciativa.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari