Illa assegura que Sánchez complirà amb el compromís de reformar la sedició

El primer secretari del PSC ha afirmat que l’èxit de la taula de diàleg entre governs és “que la política torni a fer política per resoldre conflictes polítics”

Salvador Illa, primer secretari del PSC
Salvador Illa, primer secretari del PSC.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha deixat clar que confia que Pedro Sánchez reformarà el delicte de sedició. “És un compromís del president del Govern. La legislatura a Espanya no s’ha acabat. El president compleix els seus compromisos i no tinc cap dubte que complirà”, ha assegurat a una entrevista a El Periódico de Catalunya.

En ser preguntat sobre si la reforma hauria de tenir efectes retroactius per als indultats, Illa ha preferit no fer comentaris: “No entraré en els detalls sobre com hauria de ser. Serà una decisió que haurà de prendre el Congrés, no el Consell de Ministres ni el Govern”.

“El que es va acordar a la taula entre governs és que la política torni a fer política per resoldre conflictes polítics”, ha explicat. “Això no és ni esmenar l’acció de la Justícia ni negar el paper que té en una democràcia”, ha sentenciat.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari