Site icon El Triangle

ERC aplana la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat

Gabriel Rufián

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’ha desmarcat un cop més dels altres dos partits que representen l’independentisme català al Congrés, Junts i la CUP, i ha optat per facilitar la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat.

A diferència de juntistes i cupaires, que presentaran esmenes a la totalitat, els republicans s’han decantat per no registrar-ne, el mateix que han fet el Partit Nacionalista Basc (PN) i EH Bildu.

El termini per presentar esmenes a la totalitat s’ha exhaurit aquest divendres a les 14 hores, i ara l’aprovació dels comptes, amb la data de l’1 de gener a l’horitzó, depèn de les negociacions entre formacions polítiques.

ERC, malgrat aplanar el camí aquest divendres al govern de PSOE i Unidas Podemos, ha manifestat que està “molt lluny” d’inclinar-se per votar a favor de l’aprovació dels pressupostos, sobre els quals considera que hi ha “un ample marge de millora”. Segons ha comunicat el grup parlamentari al Congrés, vol donar marge a les negociacions en curs.

El partit d’Oriol Junqueras reclama a l’executiu central, a banda de polítiques sobre habitatge i energia, un finançament i polítiques fiscals que ajudin a lluitar contra les situacions d’emergència social. A més, exigeix el compliment de les execucions de les infraestructures compromeses a Catalunya.

Precisament, l’exsoci de govern d’ERC a la Generalitat, Junts, havia instat els republicans aquest dijous a no proporcionar estabilitat “a canvi de res” a un executiu que, segons la portaveu juntista Míriam Nogueras, “no compleix mai amb Catalunya”, i havia retret a ERC que ha estat còmplice de la no execució pressupostària.

Exit mobile version