Illa: “Hauria preferit que hagués marxat el conseller Elena”

El dirigent socialista no creu les explicacions d'Interior per al cessament del comissari Estela

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha declarat que “hauria preferit que s’hagués quedat el comissari (Josep Maria) Estela i hagués marxat el conseller (Joan Ignasi) Elena“. El dirigent socialista ha afirmat, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, que l’argument donat per Interior que Estela va ser destituït com a comissari en cap per discrepar sobre la feminització dels Mossos “no se’l creuen ni ells”.

Salvador Illa ha dit que “el conseller Elena hauria de plegar perquè ho ha fet fatal”, ja que “practica ingerències polítiques als Mossos i cessa el comissari en cap que va nomenar fa deu mesos”.

El líder del PSC insisteix en el fet que el seu partit s’ha ofert reiteradament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per pactar els pressuposts de la Generalitat per l’any que ve. En aquest sentit, Illa ha lamentat que “no s’ha començat una negociació i fa un mes i mig que ho vaig proposar”, afegint que “la responsabilitat no és del PSC, sinó del president Aragonès”.

En aquest context, Illa ha respost les acusacions que ha rebut el PSC per part del president d’ERC, Oriol Junqueras, el qual s’ha mostrat contrari a pactar els pressupostos amb els socialistes, argumentat que no estan compromesos amb el fi de la repressió contra l’independentisme. Illa ha afirmat que “no utilitzo mai l’expressió ‘repressió’, el PSC no s’ha alegrat mai del patiment de ningú”, afegint que “nosaltres treballem per superar aquesta situació”.

Per altra banda, el Salvador Illa ha lamentat que l’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (JxCat), hagi contracta l’empresa Desokupa, vinculada a l’extrema dreta. Illa ha dit que “estic molt en contra que l’Ajuntament de Premià de Dalt hagi contractat l’empresa Desokupa“, i que “ja hem demanat als nostres regidors que se’n desmarquin, si no actuarem com ho hem de fer”.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari