La Fiscalia andorrana manté obert el procediment contra la presidenta de Stop Violències

L'activista i psicòloga social serà jutjada per les seves declaracions en un comitè de l'ONU el 2019

    La psicòloga social i presidenta de Stop Violències, Vanessa M. Cortés

    La presidenta de l’associació feminista Stop Violències i psicòloga social experta en la matèria, Vanessa M. Cortés, continua sota la lupa de la justícia andorrana arran de la denúncia que el Govern va traslladar a la Fiscalia per les declaracions de l’activista davant el Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW) de l’ONU, el 2019. Segons ha pogut saber LA VALIRA, el ministeri públic manté el procediment contra M. Cortés, qui ha rebut una notificació de Batllia en la qual se l’informa que la instrucció s’ha tancat i que se la jutjarà.

    En conversa amb LA VALIRA, la psicòloga social ha afirmat sentir-se enfadada amb la notícia, i ha assenyalat la violència d’Estat que ha patit durant aquests últims tres anys mentre esperava rebre alguna informació sobre el procediment judicial. “Ningú s’enfronta a l’Estat i surt il·lesa”, ha destacat M. Cortés, que ha defensat la tasca que fa Stop Violències i ha manifestat que continuaran “dissentint i explicant el que passa”.

    La presidenta de l’associació feminista andorrana també ha informat que l’entitat, “com a associació legal que som”, serà present a la Fira d’Andorra la Vella “per informar de per què encara és important que existim i de tots els esforços que hem fet”, així com per “escoltar les diferents problemàtiques de les dones a Andorra”. L’esdeveniment se celebra els dies 21, 22 i 23 d’octubre, i Stop Violències comptarà amb el seu propi stand.

    (Visited 111 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari