Aragonès viatja a la Comissió Europea: “Catalunya torna a estar a Europa”

És la primera vegada que comissaris europeus reben un president català des del 2015

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha viatjat aquest dijous a Brussel·les (Bèlgica) per reunir-se amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, i el de Mercat Interior, Thierry Breton. Es tracta de la primera trobada que un president de la Generalitat manté amb la cúpula europea des que va començar el procés, de fet, el darrer cap de l’executiu català que va fer-ho va ser Artur Mas, el 2015.

“Catalunya torna a estar a Europa, torna a ser present a les institucions europees”, ha celebrat Aragonès aquest dimecres durant el ple del Parlament, després de set anys de relacions congelades amb els òrgans de la UE. El cap de l’executiu català ha assenyalat que un dels seus objectius des que va arribar a la presidència ha estat “recuperar les relacions directes amb les institucions europees”, i s’ha congratulat d’haver-ho aconseguit.

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la titular d’Economia, Natàlia Mas, han acompanyat Aragonès a les reunions, que s’ha convertit en el primer president català en ser rebut per la Comissió Europea després de set anys. De fet, ni els expresidents Carles Puigdemont i Quim Torra ni alts càrrecs dels seus governs van ser rebuts per l’executiu comunitari, un veto que s’ha aixecat amb el republicà al capdavant de la Generalitat.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari