Aragonès celebra l’alternativa al Midcat que posarà Catalunya “al mapa energètic europeu”

El president de la Generalitat assegura que se'ls ha comunicat l'acord abans de fer-se públic

Pere Aragonès a Brussel·les

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut la notícia de l’alternativa al Midcat que han pactat Pedro Sánchez, Emmanuel Macron i António Costa, durant el seu viatge a Brussel·les. L’ha valorat positivament perquè demostra que Catalunya és “un punt neuràlgic de la nova estructura energètica europea”.

L’alternativa al Midcat és substituir aquest projecte per un de nou que s’anomenarà ‘corredor d’energia verda’ entre la Península i França, segons han pactat els presidents espanyol, francès i portuguès aquest dijous.

Aragonès ha assegurat que l’han informat sobre aquest acord “d’estats” per crear un gasoducte adaptat a l’hidrogen verd i que li ha semblat una bona notícia malgrat que “ara caldrà aterrar-ho”. “Hi participarem perquè hi tenim molt a dir”, ha avisat.

La intenció del govern espanyol és crear una canonada submarina d’hidrogen verd que uneixi Barcelona i Marsella i connecti, per tant, Espanya i Portugal amb el mercat energètic europeu, que està passant uns moments molt complicats per la dependència energètica de Rússia.

Mentre duri la transició energètica, ha explicat el mateix president espanyol aquest migdia, aquest gasoducte podrà transportar el gas fins a Europa.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari