La justícia admet una querella criminal contra l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar

Rosa Fàbrega hauria promogut presumptes acords il·lícits per afavorir els seus interessos personals i particulars

El jutjat de la Seu d’Urgell ha admès a tràmit la querella presentada pels veïns de Berén contra l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar (Alt Urgell), Rosa Fàbrega, i el secretari de l’ajuntament, Antonio Marzo, en qualitat d’investigats. El jutjat veu indicis de criminalitat amb relació als delictes de prevaricació i de falsedat documental, en el sentit que Rosa Fàbrega, en la seva condició d’alcaldessa, “hauria realitzat actuacions en seu de la tramitació municipal de determinats expedients, i hauria promogut acords presumptes il·lícits amb l’únic objectiu i finalitat d’afavorir els seus interessos personals i particulars”, segons un comunicat de l’Associació de veïns de Berén que avança La Valira.

Els indicis d’irregularitats es referirien al projecte impulsat per part de l’ajuntament per expropiar i canalitzar determinats cabals d’aigua del nucli de Berén fins a la població d’Argestues, “nucli on justament la querellada Rosa Fàbrega, explota un conjunt de cases rurals mitjançant una societat juntament amb la seva família”. Amb l’afegit, segons el comunicat, “que han volgut ampliar l’explotació econòmica projectant, per exemple, un llac natural annex al jardí d’aquests allotjaments rurals per tal de proveir als seus clients de majors serveis i generar majors beneficis”.

Aquestes actuacions tindrien un interès particular i econòmic en dotar a aquest nucli d’un major cabal d’aigua, en detriment del cabal de Berén, en la mesura en què seria necessari per a l’explotació d’aquell negoci i per a futurs interessos vinculats al mateix, constituint així un evident conflicte d’interessos entre els particulars i els municipals. Per a fer-ho possible, en la querella es diu que determinades actuacions per part de l’ajuntament, i en especial per part de l’alcaldessa i el secretari de la corporació, es contemplarien com a actuacions penalment il·lícites.

(Visited 213 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La justícia admet una querella criminal contra l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar”

Feu un comentari