La Fiscalia investiga Albiol pel pagament irregular d’hores extres a la Guàrdia Urbana de Badalona

L'exalcalde del municipi va ordenar els abonaments malgrat l'informe negatiu de la interventora de l'ajuntament

Xavier García Albiol, quan va recuperar la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha obert una investigació a l’exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per les suposades irregularitats en el pagament d’hores extres l’estiu del 2021 a agents de la Guàrdia Urbana del municipi. Segons ha avançat La Vanguardia, es tracta d’abonaments per valor de 400.000 euros que s’haurien fet contra el criteri de la interventora municipal de l’Ajuntament badaloní, que va advertir a Albiol que no es poden abonar les hores extres a personal que les fa durant les seves vacances.

L’exalcalde de Badalona, però, va basar-se en els informes favorables del cap de Recursos Humans i del superintendent del cos policial. Ara, una investigació de la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) derivada d’una denúncia del sindicat Plataforma Sindical Unitària (PSU), ha dut el ministeri públic a investigar els fets. El secretari municipal ja ha traslladat els informes pertinents a la Fiscalia, i Albiol s’enfronta a possibles acusacions per prevaricació i malversació de fons públics.

Per tal d’evitar trobar-se en la mateixa situació que el seu antecessor, l’actual alcalde de Badalona, Rubén Guijarro (PSC), ha evitat contradir l’informe de la interventora del consistori i ha elevat el cas a la Generalitat perquè dirimeixi si s’han d’abonar les hores extres corresponents al període vacacional d’aquest 2022. En cas que l’informe sigui negatiu, fonts municipals han assenyalat al mitjà esmentat que “es buscarien alternatives per compensar (els agents), com donar dies i hores de festa a canvi de l’emolument”.

La manca d’agents de la Guàrdia Urbana a Badalona suposa un problema, sobretot quan arriba el període vacacional de la plantilla, i encara s’han d’incorporar una setantena de policies per a completar la plantilla idònia del cos municipal amb un total de 305 agents.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari