Activistes protesten contra el congrés immobiliari The District: “Fora especuladors”

Els Mossos han detingut un activista i han identificat i denunciat els manifestants que han accedit a l'interior del recinte

Activistes protesten contra el congrés The District

Centenars de persones convocades per una cinquantena d’entitats veïnals s’han manifestat contra el congrés immobiliari The District que se celebra a la Fira de Barcelona des d’aquest dimecres fins al divendres 21 d’octubre, en el qual participen més de 200 empreses i 7.000 professionals del sector entre fons d’inversió, bancs, grans tenidors, promotors, agències comercialitzadores i consultores. Els manifestants han cridat consignes com “fora especuladors dels barris”, i desenes de persones han accedit a l’interior del recinte fins que els Mossos d’Esquadra els han desallotjat.

Entre les entitats convocants hi ha sindicats d’habitatge, associacions veïnals i plataformes com la PAH, les quals han criticat “la complicitat dels responsables polítics amb els fons voltors” que participen en el congrés. Un dels manifestants, amb un megàfon, ha afirmat que “aquesta és una petita venjança per tot el que ens heu fet patir” i ha advertit als congressistes que seran el seu “malson”. Els ciutadans concentrats també han llençat pintura de colors a les persones que accedien al recinte firal, custodiat per la policia catalana.

Cap a les 11 del matí, els Mossos han aconseguit desallotjar de l’interior de la Fira les desenes de manifestants que s’han colat al congrés, traient-los un per un, els han identificat a tots i els han denunciat per desobediència als agents de l’autoritat. A més, han detingut un activista de Raval Rebel per atemptat contra l’autoritat, fet que ha portat l’associació a convocar una protesta a les 17 hores davant la comissaria de les Corts. La candidata de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, Basha Changue, s’ha apropat fins al recinte per donar el seu suport als manifestants.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides