Serret trenca amb la línia proisraeliana d’Alsina

La nova consellera, a diferència de l'anterior, respecta "al 100%" la resolució Parlament que condemna l'apartheid contra els palestins

    L'exconsellera Victòria Alsina i la nova consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret

    La nova consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret (ERC), ha congelat l’obertura d’una nova delegació del Govern a Israel que va iniciar la seva antecessora, Victòria Alsina (JxCat). En una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2, Serret ha assenyalat que el projecte “no està del tot consolidat” i que la prioritat de l’executiu català són les “línies de cooperació” amb Palestina.

    Preguntada per la resolució del Parlament que reconeix que “el sistema que aplica Israel en els territoris ocupats (de Palestina) és contrari al dret internacional i equival al crim d’apartheid”, la nova consellera ha assegurat que el Govern català respecta “al 100%” la resolució. Unes manifestacions que contrasten amb la postura d’Alsina, la qual va afirmar a Tel-Aviv que la posició de la Cambra catalana respecte al conflicte entre Israel i Palestina “no és en absolut la posició del Govern, i no és en absolut la posició dels catalans”.

    Serret, doncs, s’ha desmarcat del posicionament de l’anterior consellera d’Acció Exterior, encara que ha evitat pronunciar-se directament sobre les declaracions d’Alsina i ha aclarit que no hi haurà un “trencament de relacions” amb Israel. No obstant això, ha destacat que la prioritat de l’executiu català és cooperar per contribuir a la defensa dels drets humans.

    (Visited 101 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari