La justícia conclou que l’ANC va boicotejar empreses no independentistes

El Jutjat Mercantil 11 de Barcelona ordena tancar definitivament el web de la campanya "Consum estratègic" i obliga l'entitat a pagar les costes del procediment

Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie

La justícia ha considerat acreditat que l’ANC va incórrer en un boicot a les empreses no independentistes mitjançant la campanya denominada “Consum estratègic” i ha ordenat el tancament definitiu del web d’aquesta iniciativa, segons avança El Periódico.

La resolució, que pot ser recorreguda, conclou que l’ANC va anar més enllà d’estimular el debat o d’informar els consumidors, i que el seu comportament va constituir “un acte d’obstaculització, en la seva modalitat de boicot”, per la qual cosa obliga l’entitat independentista a pagar les costes judicials i a abstenir-se d’actuar d’una manera semblant.

La patronal Foment del Treball va denunciar davant els tribunals la campanya, el web de la qual, tancat cautelarment el 2019, promovia alternatives de consum que no beneficiessin les empreses a les quals l’ANC acusava d’haver “participat en la campanya de la por”, en referència als advertiments sobre els perjudicis econòmics derivats del procés independentista.

La campanya i el web van aparèixer a finals del 2018, durant el primer any de l’economista Elisenda Paluzie com a presidenta de l’ANC.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari