Per què ha posat dels nervis Guillem Martínez a JxCat?

Laura Borràs i Jordi Turull

Perquè en el seu darrer article considera JxCat “una de les dues extremes dretes 2.0” disponibles avui a Catalunya. Cal entendre que l’altra extrema dreta disponible a Catalunya és Vox. Guillem Martínez no és el primer analista que considera que es pot aplicar a JxCat l’etiqueta d’extrema dreta 2.0. L’historiador italià Steven Forti, autor del llibre “Extrema derecha 2.0. Qué es y como combatirla”, ha afirmat que el partit de Laura Borràs i Jordi Turull té alguns comportaments que encaixen amb aquesta opció ideològica.

Al seu article “La polarització com animal de companyia”, publicat a ctxt aquest divendres 14 d’octubre,  Martínez identifica JxCat amb el trumpisme i a partir de un cert moment s’hi refereix com ED2.0 per no haver de repetir cada cop “Extrema Dreta 2.0”.

Guillem Martínez afirma que JxCat i ERC aposten per la polarització, contràriament al catalanisme, que tenia la funció era evitar-la. “La gran eina i assoliment i èxit de la ED2.0 és la polarització social, aquesta cosa que s’aconsegueix amb facilitat des del poder, amb mitjans públics i concertats disponibles, i dient xorrades a càmera que provoquen la indignació i la crispació. És a dir, la polarització”, escriu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.