Per què ha posat dels nervis Guillem Martínez a JxCat?

Laura Borràs i Jordi Turull

Perquè en el seu darrer article considera JxCat “una de les dues extremes dretes 2.0” disponibles avui a Catalunya. Cal entendre que l’altra extrema dreta disponible a Catalunya és Vox. Guillem Martínez no és el primer analista que considera que es pot aplicar a JxCat l’etiqueta d’extrema dreta 2.0. L’historiador italià Steven Forti, autor del llibre “Extrema derecha 2.0. Qué es y como combatirla”, ha afirmat que el partit de Laura Borràs i Jordi Turull té alguns comportaments que encaixen amb aquesta opció ideològica.

Al seu article “La polarització com animal de companyia”, publicat a ctxt aquest divendres 14 d’octubre,  Martínez identifica JxCat amb el trumpisme i a partir de un cert moment s’hi refereix com ED2.0 per no haver de repetir cada cop “Extrema Dreta 2.0”.

Guillem Martínez afirma que JxCat i ERC aposten per la polarització, contràriament al catalanisme, que tenia la funció era evitar-la. “La gran eina i assoliment i èxit de la ED2.0 és la polarització social, aquesta cosa que s’aconsegueix amb facilitat des del poder, amb mitjans públics i concertats disponibles, i dient xorrades a càmera que provoquen la indignació i la crispació. És a dir, la polarització”, escriu.

(Visited 480 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari