La proposta del consistori per a l’antiga fàbrica Mercedes no s’ajusta a les demandes veïnals

L'associació veïnal Maquinista-Mercedes assenyala que les alçades dels nous edificis són excessives

  Recreació del projecte per a l'antiga fàbrica Mercedes

  Foto: Ajuntament de Barcelona

  El projecte de l’Ajuntament de Barcelona per a la transformació de l’antiga fàbrica Mercedes Benz del barri del Bon Pastor, aprovat inicialment amb els vots positius dels partits de govern i ERC i l’abstenció de la resta de grups, no s’ajusta a les demandes que els ciutadans de la zona han posat sobre la taula reiteradament durant el procés participatiu. L’associació veïnal Maquinista-Mercedes reclama que les alçades dels nous edificis siguin equiparables a les dels existents, però el projecte del consistori preveu que siguin de fins a 12 plantes.

  Per tal de demostrar el gran impacte que aquestes alçades tindrien pels veïns que ja viuen a la zona, l’entitat ha elaborat una recreació en 3D que mostra com quedaria el projecte en cas que es tiri endavant amb les condicions que a dia d’avui -a l’espera que acabi el període de presentar al·legacions- proposa l’ajuntament. En el vídeo, l’associació mostra també com quedaria la zona amb la reducció d’alçades que proposen, fet que permetria garantir “qualitat de vida per a tot el veïnat”.

  “No volem que s’hipotequi el futur de Bon Pastor, ni que l’especulació estigui per sobre del veïnat. Volem qualitat de vida amb alçades similars a les nostres, equipaments i una mobilitat que no ens ofegui”, ha explicat a EL TRIANGLE Félix Calvo, membre de l’associació Maquinista-Mercedes. Al marge de les alçades, l’entitat veïnal considera que els equipaments previstos són insuficients i reclama locals amb finalitats sanitàries i socials, com un centre social polivalent, així com més espai per a equipaments.

  Pel que fa a la mobilitat, l’associació Maquinista-Mercedes defensa que l’estudi elaborat pel consistori no s’ajusta a la realitat, i que l’arribada de milers de veïns nous juntament amb la peatonalització d’alguns carrers causaran greus problemes de mobilitat tenint en compte que, a més, a 600 metres hi ha el centre comercial La Maquinista i que hi ha altres projectes en la zona que preveuen la construcció de centenars d’habitatges nous.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  1 comentari a “La proposta del consistori per a l’antiga fàbrica Mercedes no s’ajusta a les demandes veïnals”

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.