Marxa lenta a Lleida contra el macropolígon industrial que promouen la Generalitat i l’Ajuntament

Nova acció de protesta dels veïns del Grealó i Quatre Pilans, en defensa d’aquesta zona hortofructícola

Marxa lenta a Lleida
Marxa lenta a Lleida.

Una marxa lenta de vehicles –cotxes, bicicletes, motos, tractors…- ha recorregut aquest migdia els principals carrers de la ciutat de Lleida, com a mostra de protesta contra el macropolígon industrial que amenaça de destruir la rica horta de les partides del Grealó i Quatre Pilans. Aquesta acció s’emmarca en la campanya de mobilitzacions que han endegat els veïns afectats i que, cada cop, rep més suports de partits i entitats de la ciutat.

La marxa lenta ha sortit des de Magraners i, després de recórrer el centre de Lleida, ha acabat a l’avinguda Tortosa, davant de la Llotja. Aquesta sorollosa caravana de vehicles ha servit per alertar la ciutadania d’aquest macropolígon industrial, ja que els mitjans de comunicació locals, per pressions polítiques de la Paeria, gairebé no en diuen res ni informen de les greus afectacions que provocarà.

El projecte d’implantació d’aquest macropolígon, que actualment està en fase d’informació pública, ha estat impulsat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i pel polèmic tinent d’alcalde d’Urbanisme de Lleida, Toni Postius (JxCat). Els veïns de la zona afectada estan molt indignats per la manca de transparència i la “traïdoria” amb la qual s’ha tramitat l’aprovació inicial del projecte.

El futur macropolígon de Torreblanca-Quatre Pilans, si finalment acaba tirant endavant, afectarà 1.282 hectàrees de sòl, majoritàriament agrícola, i implicarà que uns 200 veïns hauran de marxar de casa seva. Aquí s’hi preveu la instal·lació de grans naus logístiques i d’una enorme indústria, que ocuparà una gigaparcel·la de 135 hectàrees i que tindrà la categoria “Seveso”.

En l’últim ple municipal de la Paeria, l’equip de govern, format per ERC i JxCat, va rebre una sonora bufetada en prosperar una moció del PSC, en l’oposició, que demana que s’aturi la tramitació d’aquest projecte. A més, la destitució del conseller Jordi Puigneró, que era el gran avalador polític d’aquest macropolígon, obre una gran incertesa sobre la seva viabilitat.

La qüestió ara és saber què farà ERC. El paer en cap, Miquel Pueyo (ERC), ha donat fins ara suport al seu tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius (JxCat). Però una “bomba” urbanística com la d’aquest macropolígon a les portes de les eleccions municipals pot fer reconsiderar la seva decisió.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari