Assassinat el director d’orquestra ucraïnès que es va negar a actuar per als russos

El Ministeri de Cultura d'Ucraïna ha explicat que els fets van ocórrer després de negar-se a participar a un “concert nadalenc” de les forces d'ocupació

Yuri Kerpatenko, director de la Filharmònica de Kherson
Yuri Kerpatenko, director de la Filharmònica de Kherson.

Yuri Kerpatenko, director de la Filharmònica de Kherson, ha estat assassinat per l’exèrcit rus a la seva casa per haver-se negat a actuar a un concert organitzat per les tropes d’ocupació. Ho ha confirmat el Ministeri de Cultura d’Ucraïna a Facebook.

“Es va saber sobre el brutal assassinat del director del Teatre de Música i Drama de Kherson, després que Kerpatenko es negués a cooperar amb els ocupants, l’exèrcit rus el va matar a tirs en la seva pròpia casa”, ha explicat el Ministeri ucraïnès.

Les forces d’ocupació i alguns funcionaris col·laboracionistes volien organitzar un “concert nadalenc” amb la participació de l’orquestra de cambra Hileya, dirigida per Kerpatenko, pel Dia Internacional de la Música. L’objectiu era mostrar la “restauració de la vida pacífica” a Kherson. Però Kerpatenko, es va negar a participar.

“Tornarem per tu”

Després de l’ocupació russa de Kherson a les primeres setmanes de la guerra, Kerpatenko va decidir quedar-se a la ciutat i va opinar públicament com a proucraïnès.

En els últims mesos agents dels serveis especials russos van visitar a Kerpatenko a la seva casa en diverses ocasions durant els últims mesos i li van pressionar perquè col·laborés amb les autoritats. El dia anterior li van dir: “Tornarem per tu”. L’endemà “van arribar a casa i els van disparar allà”, ha afirmat la corresponsal de TSN, Elena Vanina.

(Visited 237 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari