En llibertat les activistes que van llançar sopa de tomàquet a un quadre de Van Gogh a Londres

Extinction Rebellion i Just Stop Oil es van manifestar a la capital britànica per reclamar al Govern del Regne Unit que aturi els nous projectes de petroli i gas

Part del quadre 'Els gira-sols' de Vincent van Gogh
Part del quadre 'Els gira-sols' de Vincent van Gogh.

El jutge de districte Tan Irkam ha deixat en llibertat sota fiança a les tres activistes climàtiques acusades de danys punibles per protestes com llançar sopa de tomàquet al quadre de ‘Els gira-sols’ de Vincent van Gogh en la National Gallery de Londres. L’única condició és el compromís de no portar pintura ni substàncies adhesives a cap lloc públic.

Dues dones, de 20 i 21 anys, han estat acusades per llançar sopa de tomàquet a l’obra de Van Gogh i per enganxar-se amb cola a la paret de la galeria. Una tercera, per ruixar amb pintura un cartell giratori a la caserna de la Policia Metropolitana al centre de Londres. Les tres dones s’han declarat innocents de danys punibles al Tribunal de Primera Instància de Westminster en dues breus audiències avui, dissabte 15 d’octubre.

Contra el petroli i el gas

Manifestants dels grups de protesta contra el canvi climàtic Extinction Rebellion i Just Stop Oil van organitzar protestes el divendres 14 a la capital britànica per reclamar al Govern del Regne Unit que aturi els nous projectes de petroli i gas.

El fiscal Ona Oyedepo ha assegurat que les dues activistes no van danyar l’oli de la dècada del 1880, que estava cobert per un cristall, però sí el marc. Després de ser netejat, el quadre va ser retornat al seu lloc a la Galeria Nacional el divendres a la tarda.

La policia ha informat que ha detingut a 28 persones vinculades a les protestes del divendres i que 25 han quedat en llibertat sota fiança a l’espera d’una recerca més profunda. Al juliol, diversos activistes de Just Stop Oil es van enganxar al marc d’una còpia antiga de ‘L’últim sopar’ de Leonardo da Vinci a la Royal Academy of Arts de Londres i a ‘El carro de fenc’ de John Constable a la National Gallery.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari